Leden


La Tempesta is een initiatief van violist en dirigent Harry van der Meer. Zijn passie om jonge muzikanten in hun opleiding te begeleiden en te stimuleren leidde hem ertoe in 2006 La Tempesta op te richten. Aanvankelijk was het een vrijetijdsensemble. Het oogstte echter zodanig succes dat het al gauw een Stichting zonder Winstoogmerk werd.

La Tempesta is een klein strijkersensemble (8 tot 15 musici) dat 1 a 2 maal per jaar een project organiseert met concerten in binnen- en buitenland.


Het niveau van de muzikanten ligt hoog zodat de concerten van uitstekende kwaliteit zijn.


Om zoveel mogelijk jonge musici een kans te geven mee te doen, wisselt de samenstelling voor ieder nieuw project. Aangezien het een klein ensemble is, komt jong talent optimaal tot zijn recht.

Voor het komende project "de vier windstreken" zijn we op zoek naar een bassist!

Ben jij een bassist tussen de 16 en 30 jaar, en lijkt

het programma jou wel wat? meld je aan!


Stuur een mailtje naar:Of neem een kijkje op de contactpagina!

Dan sturen wij de voorwaarden tot deelname op.Leden

Viool

David Goovarts

Carlijn Jep

Jaap Stutterheim

Jurre Veen

Femke Veenstra

Aiden de Wit


Altviool

Tal Steenwijk

Merel van Looij


Cello

Bride Huisman

Olivia Muis


Contrabas

Vacature, word jij onze bassist?

Hoog niveau, unieke optredens, persoonlijke groei en bovenal een leuke sfeer

Directie

Harry van der Meer

Violist - Dirigent

Harry van der Meer (1946) studeerde viool en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens deze opleiding studeerde hij orkestdirectie bij Louis Stotijn en muziektheorie bij Roderik de Man.


Nog tijdens zijn opleiding was hij werkzaam als docent muziek op het Edith Steincollege te Den Haag.


Vanaf 1985 is hij als free-lance violist werkzaam bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens werkt hij als docent viool en kamermuziek bij diverse festivals in o.a. Hongarije en Duitsland.


Vanaf 1980 geeft Harry v.d. Meer diverse cursussen op het gebied van de historie van de muziek. Dit onder andere in Den Haag, Voorburg en Wassenaar. Daarnaast geeft hij lezingen over diverse muziekhistorische onderwerpen in heel Nederland.


Harry v.d. Meer heeft sinds 1980 een grote praktijk als privé-docent viool en muziektheorie.


Tussen 2003 en 2023 was hij verbonden als dirigent bij Hofstads Jeugdorkest te Den Haag, alwaar hij twee ensembles leidde, w.o. strijkersensemble "I Musici Giovani".


Tenslotte is hij Artistiek Leider en dirigent van het door hem in 2008 opgerichte ensemble “La Tempesta”. Dit ensemble werkt met jonge, talentvolle musici in de leeftijd van 16 – 25 jaar. Het repertoire bestaat voornamelijk uit werken uit de Barok- en vroeg Klassieke periode, alsmede de romantisch en hedendaags repertoire.

Unieke Eigenschappen

La Tempesta onderscheidt zich van andere jeugdensembles door de combinatie van de volgende elementen:

Hoog niveau

Deelnemers zitten minimaal in het voorbereidend jaar conservatorium of –indien amateur– op gelijkwaardig niveau. Daardoor zijn ze in hun kunnen perfect op elkaar afgestemd, wat enorm stimulerend werkt. Het hoge niveau houdt ook het aantal repetities ter voorbereiding van de concerttour op een minimum en zorgt ervoor dat onze concerten erg in trek zijn.

Persoonlijke groei

In een klein ensemble is iedere muzikant individueel hoorbaar. Dit draagt bij tot de persoonlijke muzikale ontwikkeling van iedere deelnemer. Bovendien is er gelegenheid voor het spelen van een soloconcert voor diegenen die dat willen.

Unieke optredens

Er wordt gespeeld in binnen- en buitenland, in kunstcentra, musea, historische monumenten, en vele andere bijzondere locaties.

Inspraak

De deelnemers zijn actief betrokken bij het samenstellen van het repertoire en de concerten en hebben ook inspraak over wie er aan een project meedoet.

Leuke sfeer

In een klein ensemble leren de deelnemers elkaar goed kennen. Dat leidt ertoe dat de sfeer niet alleen muzikaal, maar ook sociaal heel fijn is. Blijvende vriendschappen zijn vaak het resultaat.

Interessant repertoire

Een gevarieerde keuze van Barok tot en met hedendaagse muziek.