La Tempesta 2011

Tourneeconcert 2011Het concert op 19 juni was een groot succes. Het benodige geld was binnen dus de tournee kon doorgaan!


Het concert beleefde een spetterende opening met the Queen of Sheba van Händel (zie hieronder de filmopname), vervolgens ging Maartje Schrauwen (14 jaar) los in haar stuk "Concert in d uit L'Estro Armonico" van Vivaldi. Ze speelde de vioolpartij prachtig en het was een mooi Tempestadebuut voor deze jonge veelbelovende violiste. Daarna speelden Jasper Wentink en Sophie Zaaijer het dubbelconcert van Bach voor hobo en viool, een prachtig stuk.


Na een drankje en hapje in de pauze voor onze bezoekers (ruim 80 man!) gingen we door met het Nonet van Martinu, waarvan we de eerste twee delen speelden. Dit stuk heeft een zeer aanwezige vioolpartij die Ernst naar behoren invulde, chapeau!  Ons afsluitende stuk was de 29ste symphonie van Wolfgang Amadeaus Mozart. Harry van der Meer sleepte ons door deze zware bevalling heen.  Onze uitvoering was nog niet helemaal concertrijp, maar ondanks dat bereikten we de eindstreep en was het publiek erg enthousiast.


Hartelijk dank voor ieders steun en voor het luisteren. Wij hebben genoten en het was een mooie opmaat voor de tournee naar de Bourgogne eind augustus.