La Tempesta

Agenda

Optredens 2016

 

21 oktober: Kulturzentrum Auf dem Köllenhof, Wachtberg

 

22 oktober: Restaurant Klein Petersberg (concertdiner)

 

5 november: landgoed Spaensweerd, Brummen

 

6 november: De Ijsselstroom, Zutphen

 

11 november: Panorama Mesdag, Den Haag

Harry van der Meer

 

VIOLIST - DIRIGENT

 

Harry van der Meer (1946) studeerde viool en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens deze opleiding studeerde hij orkestdirectie bij Louis Stotijn en muziektheorie bij Roderik de Man.

 

Nog tijdens zijn opleiding was hij werkzaam als docent muziek op het Edith Steincollege te Den Haag.

 

Vanaf 1985 is hij als free-lance violist werkzaam bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens werkt hij als docent viool en kamermuziek bij diverse festivals in o.a. Hongarije en Duitsland.

 

Vanaf 1980 geeft Harry v.d. Meer diverse cursussen op het gebied van de historie van de muziek. Dit onder andere in Den Haag, Voorburg en Wassenaar. Daarnaast geeft hij lezingen over diverse muziekhistorische onderwerpen in heel Nederland.

 

Harry v.d. Meer heeft sinds 1980 een grote praktijk als privé-docent viool en muziektheorie.

 

Sinds 2003 is hij verbonden als dirigent bij het Hofstads Jeugd Orkest (het oudste jeugdorkest ter wereld), alwaar hij twee ensembles leidt. Bij ditzelfde orkest is hij tevens Artistiek Coördinator.

 

Tenslotte is hij Artistiek Leider en dirigent van het door hem in 2008 opgerichte ensemble “La Tempesta”. Dit ensemble werkt met jonge, talentvolle musici in de leeftijd van 16 – 25 jaar. Het repertoire bestaat voornamelijk uit werken uit de Barok- en vroeg Klassieke periode, alsmede de romantisch en hedendaags repertoire.