Herencia Herencia

PROJECT HERENCIA HERENCIA

Optredens

 

2 november 20:00 Zeeheldentheater Den Haag tickets: www.ticketkantoor.nl/events/herencia

3 november 20:00 MCO Studio 1 Hilversum tickets: www.mcogebouw.nl

18 november 14:30 Theater Dakota Den Haag tickets: www.theaterdakota.nl/agenda

23 november 20:00 Amstelkerk Amsterdam tickets: www.ticketkantoor.nl/events/herencia

25 november 14:30 Amstelkerk Amsterdam tickets: www.ticketkantoor.nl/events/herencia

Tijdens de concerten zullen "Calle Real" en "La Tempesta" zowel los van elkaar als gezamelijk optreden.

Omschrijving

 

'Herencia, Herencia' is een unieke samenwerking tussen flamencokoor Calle Real en strijkersensemble La Tempesta. In een reeks van vijf concerten in verschillende delen van Nederland zal 'Herencia, Herencia' een breed publiek op levendige wijze kennis laten maken met de betekenis van de flamenco voor de traditie van de klassieke muziek. Hoe hebben klassieke componisten door de jaren heen verschillende stijlvormen van de flamenco als uitgangspunt voor hun composities gebruikt?

 

Tijdens de concerten zullen Calle Real en La Tempesta zowel los van elkaar als gezamenlijk optreden. Centraal hierin staat de fandango, een belangrijke flamenco-stijlvorm die wordt gekenmerkt door virtuoze gitaarmuziek en ongepolijste zang. Waar Calle Real een eigen draai geeft aan fandango's die nog steeds worden uitgevoerd in theaters en op volksfeesten in de uithoeken van Andalusië, onderzoekt La Tempesta hoe deze stijlvorm zich heeft genesteld in de klassieke traditie. De concerten stimuleren een publiek met liefde voor flamenco om deze in een nieuw perspectief te plaatsen, en prikkelen liefhebbers van klassieke muziek om een muzikale reis te maken door de dorpen en heuvels van Zuid-Spanje.

 

'Herencia' is Spaans voor nalatenschap, en dit unieke programma is geïnspireerd op de nalatenschap van zowel klassieke muziek als de flamenco - tweemaal Herencia dus.    

De groep Coro Flamenco Calle Real, kortweg "Calle Real", is gespecialiseerd met name in de flamenco-muziek van de provincie Huelva, het meest westelijke deel van Andalusië, waar ook de beroemde Fandango (de Huelva) is ontstaan.

CONTACT DETAILS

Stichting La Tempesta

Dovenetelweg 55

2555 TD Den Haag

(06) - 52315144

BANK INFORMATIE

 

Bank: ABN/AMRO 89.37.08.534

IBAN: NL74ABNA0893708534

KvK: 27318325

© Copyright. All Rights Reserved.